Om oss

Det hele startet i sommeren 2010 under fotball VM med en heftig diskusjon i et fuktig lag, og utviklet seg til å bli et årslangt lureri. Så en lidenskap.For tre og et halvt år, 150.000 lesere og over 650 artikler siden bestemte kompisene Magnus Barstad og Steinar Arnstad seg for å starte på en praktisk vits av de sjeldne. Historien fra 2011 følger under. En praktisk vits av de sjeldne som anbefales å få med seg. Øyeblikket spøken ble avslørt ble også fanget på video og ligger under.

merfotballfblogo

 

2011

Etter å ha sett seg lei av livslang fotballkverulering med bestekammerat Torbjørn Lundberg bestemte de seg for å vise Lundberg hvor skapet skulle stå. De skulle starte opp en nettside om fotball hvor deres meninger om fast og tørt kunne møte Torbjørns åsyn uten å være forhandsdømt av en kroppslig innpakkning. Nettsidens eneste mål var siden dag en og lure Lundberg til å tro at dette bare var en «annen» fotballside, håpet var at han skulle like det han leste.

Slik gikk det, Lundberg ble anonymt tipset om Merfotball.com sommeren 2010 og siden har han mer eller mindre vært enig i innholdet av samfulle 331 artikler, kåringer og prediksjoner. Merfotball.com ble ved siden av Man Utd bloggen «the Republic of Mancunia» Torbjørns første stoppested når internett skulle ransøkes. Lurendreierne Barstad og Arnstad hadde allerede før Merfotball.com kom på luften lagt en solid slagplan for når, hvordan og i hvilken grad Lundberg skulle informeres. Steinar Arnstad innrømmer at det har gått med mange tellerskritt med formål om å tilfeldig nevne Merfotball. Vi har hatt sånn flaks at Torbjørn stort sett har vært snakkesalig sier Arnstad. Siden vi gjennom et liv som venner har førstehåndskunnskap om hva han mener har artiklene våre ofte vært som feite meitemarker på en krok fortsetter Barstad. Vi har lagt ut agn, på agn, på agn og han har bitt på. Vi må innrømme at vi noen ganger har vært nervøse, men arbeidsmengden som vi har lagt ned i siden bør forsvare spøken mener begge to. Røft regnet sier Arnstad, så har det gått med over et halvt årsverk det siste året, rett i underkant av en 1000 timer tilsammen.

Spøkens sluttdato ble satt til Torbjørns bursdag i 2011, 01.07.2011. Dette er kanskje ikke den gaven han hadde håpet på. Hvis Barstad og Arnstad hadde tatt seg deltidsstillinger på en vilkårlig bensinstasjon og jobbet for penger i den tiden de har brukt på Merfotball kunne Lundberg ha fått en sjekk på over 100 000 kr til bursdagen sin. Sånn sett kan du si det er litt bortkastet sier Barstad, men da hadde vi bare vært verdens snilleste kammerater. Det er vi ikke.

Spøken ble avslørt med kåringen «Fotballens fem største idioter» der bestekammerat Lundberg tok en soleklar førsteplass foran grufullheter som Mike Ashley og Glenn Hoddle. Steinar Arnstad sier at uttrykket som Torbjørn lagde da han bladde videre til andre side på fotballens fem største idioter var verdt alt arbeidet. Øyenbrynene gikk opp og haka gikk ned, Torbjørn gikk inn i en klassisk sjokktilstad. Så kom sinnet, Lundberg polte til søppelbøtta si og kastet det han fant på pulten etter lattersprengte bestekammerater som sto bak å fulgte episoden fra orkesterplass. Torbjørn selv innrømmer at han var så lurt at når han leste navnet sitt tenkte han først, hvem andre er det som heter Torbjørn Fossbakken Lundberg? Det var et sjokk sier han, det tok meg flere timer og komme meg helt til hengslene. Jeg burde kanskje ha skjønt det litt før, men nå er det min tur til å lure dem sier Lundberg.

Det er ingen som påstår at denne praktiske vitsen er blant de mest logiske i verden, men hevnfølelsen er en artig følelse og ergjerrighet skal ikke undervurderes sier Magnus Barstad. Som sammen med makker Arnstad er strålende fornøyd med hvordan det gikk og har tenkt til å fortsette å drive fotballnettstedet. Merfotball har gitt mersmak er de begge enige om.

 

Se Torbjørn lese «fotballens fem største idioter». Avsløringen ble selvfølgelig filmet og ligger på YouTube!